US

US
Martabatkan Makanan Sunnah Qaseh Gold

Popular Posts

Friday, November 21, 2014

MASALAH KEPUTIHAN hilang dengan Qaseh Gold


MASALAH KEPUTIHAN hilang dengan Qaseh Gold

Masalah keputihan yang SERIUS!!!
tanda-tanda MASALAH KEPUTIHAN semakin SERIUS


- keputihan yang tidak normal
- bau busuk atau hanyir dari faraj
- kegatalan
- kemerahan
- rasa bahang panas pada faraj
- sembelit
- senggugut
- sakit kepala
- pendarahan yang tidak berkaitan dengan PERIOD
- mengeluarkan sesuatu yang CHESSY, KEHIJAUAN @ KEKUNINGAN
- KEPUTIHAN tebal

Berikhtiar dengan QASEH GOLD ADINDA ...Insya Allah..

QASEH GOLD: MUDAH-MURAH-MUJARAB
Prevention Is Better Than Cure: Sunnah Drink Qaseh Gold.

✔ 100% HALAL (Produk Bumiputra ISLAM)
✔ IMP - Islamic Manufacturing Practice
Masalah keputihan yg SERIUS!!!
tanda-tanda MASALAH KEPUTIHAN semakin SERIUS

- keputihan yang tidak normal
- bau busuk atau hanyir dari faraj
- kegatalan
- kemerahan
- rasa bahang panas pada faraj
- sembelit
- senggugut
- sakit kepala
- pendarahan yang tidak berkaitan dengan PERIOD
- mengeluarkan sesuatu yang CHESSY, KEHIJAUAN @ KEKUNINGAN
- KEPUTIHAN tebal

Berikhtiar dengan QASEH GOLD ADINDA ...Insya Allah..

QASEH GOLD: MUDAH-MURAH-MUJARAB
Prevention Is Better Than Cure: Sunnah Drink Qaseh Gold.

✔ 100% HALAL (Produk Bumiputra ISLAM)
✔ IMP - Islamic Manufacturing Practice

Dapatkan Qaseh Gold secara online di www.beautieruleqaseh.com


Wednesday, November 19, 2014

QASEH GARAM KRISTAL GARAM MASAKAN






Garam alternatif yang baik dan melazatkan makanan dan menjadikan 
makanan lambat basi.
100% kristal garam dari Himalaya yang tidak melalui proses 
pelunturan. 

Berfungsi untuk :

ü    Menambah perasa dan keenakan dalam masakan
ü    Melambatkan proses degradasi (kerosakan) supaya makanan tidak cepat basi
ü     Menambah mineral dalam makanan anda
ü      Menstabilkan tekanan darah
ü     Tiada kesan sampingan seperti penyakit tekanan darah tinggi. 

Pastikan anda menggunakan Kristal Garam Masakan Himalaya untuk menjadikan juadah anda lebih lazat dan selamat hari ini!

Kebaikan Garam Kristal Himalaya :

1.            Dapat meningkatkan kadar metabolisme tubuh dan dapat menyelesaikan  gumpalan lemak dan kolesterol
2.            Melancarkan aliran hempedu yang membantu untuk mengawal berat badan
3.            Membuang toksin dan asid uric yang berguna untuk mengatasi Asam Urat dan Sakit Tumit
4.            Mengandung unsur pembersihan, menghilangkan lendir dan bolehmenyerap serta mencegah bau busuk dan mengatasi keracunan dalam perut
5.            Mampu menyerap gas-gas dalam perut dan usus
6.            Merangsang kelenjar tiroid guna membentuk tulang yang kuat
7.            Melancarkan sistem saraf dan aliran neuro transmitter yang dapat membawa isyarat kepada otak
8.            Sifat penyerapan Garam Gunung ini adalah faktor penting dalam rawatan kanser
9.            Menambah kandungan oksigen dalam darah yang sangat diperlukan untuk melemahkan virus kanser

 100% HALAL (Produk Bumiputra ISLAM)
Chef-chef terkenal turut menggunakan garam masakan ini.  Terbaik untuk kesihatan.



Info lanjut
sms/wa 012 6898487
www.beautieruleqaseh.com
fb: beautieruleqaseh
ig: beautierule_qaseh


Tuesday, November 18, 2014

Khasiat Qaseh Junior



MENCARI SUPPLEMENT UNTUK FIZIKAL DAN MENTAL ANAK??







ADAKAH ANDA IBUBAPA YANG TERPAKSA AMBIL 'EMERGENCY LEAVE' SETIAP BULAN KERANA ANAK ANDA SERING TIDAK SIHAT?
ADAKAH HATI ANDA SENTIASA RISAU TENTANG KESIHATAN /PELAJARAN/SIKAP ANAK2 ANDA??
JIKA YA, BERIKHTIARLAH DENGAN QASEH GOLD JUNIOR

QASEH GOLD JUNIOR MEMBANTU:
ü    Membekalkan tenaga
ü    Menguatkan Sistem Imunisasi Tubuh
ü    Penawar demam, batuk, selsema, asma
ü    Meningkatkan Daya Fokus dan Tumpuan
ü    Merangsang dan Menyuburkan Sel-Sel Otak
ü    Menerangkan Hati
ü    Memberikan Ketenangan dan Mampu Mengawal Emosi
ü    Membantu Permudah Hafalan✔ Mudah Faham, Cepat Ingat dan Cepat Berfikir
ü    Mencantikkan Kulit Anak
ü    Meningkatkan Lagi Semangat Anak Untuk Belajar
ü    Mengawal Tekanan Darah dalam Tubuh**

ANDA TIDAK PERLU RAGU-RAGU LAGI ...
Khasiat makanan sunnah memang tidak dapat dinafikan kerana ianya telah tertulis di dalam Al-Quran.
Qaseh Gold Junior pilihan mummy2 semua. Terbaik utk simanja


Membina generasi yang cemerlang fizikal, intelektual & spiritual bermula dengan pemakanan yang Halal lagi Baik.

MENGAPA ANAK-ANAK KITA PERLU AMALKAN QASEH GOLD JUNIOR

TENAGA & MINDA

Berikan permulaan yang baik kepada anak-anak kita seawall usia 1 tahun dengan gabungan makanan sunnah Qaseh Gold Junior yang membantu menyihatkan tubuh, minda dan emosi.
Berkonsepkan “HalalanThoyyiban” iaitu halal lagi baik, Qaseh Gold Junior diperlengkapkan dengan gandingan makanan sunnah madu, kurma dan kismis yang terkenal sebagai agen mencerdaskan MINDA dan membekalkan TENAGA.
Madu,kurma dan kismis kaya dengan glukosa dan fruktosa semulajadi yang dapat membekalkan tenaga segera kepada tubuh badan serta merangsang fungsi otak untuk lebih cerdas, lebih daya tumpuan serta lebih peka. Selain daripada madu dan kurma, Qaseh Gold Junior turut menawarkan gabungan makanan minda lain yang tidak kurang hebatnya seperti badam, za’faran, gingko, air zam-zam, delima dan habbatus sauda’.


SERAT

Anak-anak seringg tidak mendapat SERAT yang mencukupi dalam menu seharian. Akibatnya, masalah sembelit sangat sinonim dengan mereka. Qaseh Gold Junior membekalkan serat tidak larut dan serta larut daripada kurmaserta prebiotic semulajadi iaitu gam Arab yang membantu menyihatkan usus serta melegakan masalah sembelit in shaa ALLAH. 

TUMBESARAN

Gabungan makanan sunnah & makanan terpilih seperti bayam, badam dan pegaga dalamQaseh Gold Junior mengandungi mineral seperti kalsium, magnesium dan zat besi. Nutrien-nutrien ini adalah sangat diperlukan untuk menyokong TUMBESARAN yanglebih sihat dan kuat in shaa ALLAH.

SISTEM IMUN

Anak-anak perlu diberi ruang untuk mengembangkan potensi diri dengan bermain, bergaul dan melibatkan diri dengan aktiviti luar. Pada masa yang sama mereka perlu diberi perlindungan agar tidak mudah dijangkiti penyakit. Gabungan makanan sunnah & makanan terpilih yang bercirikan anti bakteria dan anti oksidan dalam Qaseh Gold Junior berupaya membekalkan SISTEM IMUN badan yang lebih mantap dan kuat in shaa ALLAH.


FORMULASI QASEH GOLD JUNIOR
1. KURMA
Buah 1001 fungsi yang dikisahkan dalam surah Maryam! Kaya dengan gula semulajadi untuk membekalkan tenaga fizikal & minda. Kajian menunjukkan kurma mengandungi konsentrasi anti oksidan polyphenol yang tertinggi di kalangan buah-buahan kering. Amalan memakan kurma turut boleh membantu menstabilkan emosi. Kurma juga kaya dengan serat untuk membantu pelawasan

2. MADU
Dalam surah Al-Nahlu ayat 69 ALLAH telah memberi penegasan tentang kehebatan madu sebagai penawar kepada pelbagai penyakit.Tidak dapat disangkal lagi, madu kaya dengan vitamin & mineral untuk menyokong system tubuh yang sihat.Terkenal sebagai agen mencerdaskan minda & menguatkan tenaga!Madu bercirikan anti bakteria, anti oksidan & anti virus untuk menguatkan sistem imun.

3. KISMIS
Kismis membekalkan tenaga & meningkatkan keupayaan minda!Bercirikan anti bakteria & anti oksidan supaya tubuh kuat melawan jangkitan. Mengandungi mineral yang melindungi gigi & mata serta menguatkan tulang.

4. DELIMA
Antara buah yang disebut di dalam Al-Quran. Pepatah Melayu ada memberi kiasan ‘merah bak delima merekah’! Secantik isinya, delima juga kaya dengan vitamin & mineral serta anti oksidan yang dapat mengekalkan perjalanan darah yang lancer ke seluruh tubuhserta membantu membaikpulih sel tubuh yang rosak akibat radikal bebas.

5. ZAITUN
MInyak zaitun cukup popular di Negara Mediterranean & merupakan salah satu makananwarisan Rasulullah SAW yang cukup unik! Minyak zaitun kaya dengan vitamin E & polyphenols, sejenis anti oksidan yang berupaya melindungi sel tubuh daripada kerosakan. Mengamalkan minyak zaitun dalam diet seharian boleh membantu memberi perlindungan awal kepada tubuh daripada risiko penyakit berbahaya seperti masalah jantung

6. GINGKO
Gingko biloba terkenal sebagai ‘herba minda’! Kajian menunjukkan gingko berupaya merangsang fungsi minda & menguatkan ingatan. Gingko mengandungi anti oksidan flavonoid & terpenoid yang melindungi saraf, oto, jantung, pembuluh darah & retina mata.

7. BUAH TIIN
Buah yang enak ini dipilih oleh ALLAH untuk bersumpah dengannya dalam surah At Tin & pastinya mempunyai nilai kesihatan yang banyakMerupakan sumber mineral, vitamin & anti oksidan yang penting bagi meningkatkan keupayaan tubuh serta menguatkan system ketahanan tubuh bagi melawan jangkitan. Buah tiin juga dikatakan berupaya melegakan keletihan & merangsangkuasa otak.

8. BADAM
Badam termasuk dalam keluarga kekacang. Mengandungi riboflavin untuk merangsang aktiviti minda & meningkatkan stamina tubuh! Kaya dengan protin, vitamin E & mineral seperti kalsium, magnesium, potassium & zat besi serta anti oksidan flavonoid untuk menyokong kesihatan yang baik.

9. GARAM BUKIT
Garam semulajadi yang kaya dengan mineral. Membantu memperbaiki system pernafasan & melawan jangkitan, merangsang fungsi metabolic, mengimbangi pH tubuh, mengurangkan kekejangan otot, memperbaiki penghadaman, membantu penyerapan mineral dalam sel & menggantikan elektolit yang hilang.


10. HABBATUS SAUDA
Juga dikenali sebagai jintan hitam. Dalam satu hadisyang cukup memberi harapan, Nabi Muhammad SAW menyifatkan Habbatus Sauda’ sebagai penawar kepada pelbagaipenyakit melainkan mati. Kajian menunjukkan habbatus sauda’ berupaya meningkatkan system imun & membekalkan tenaga kerana cirinya yang anti bakteria, anti bakteria, anti histamine, anti fungus & anti oksidan serta dapat membantu mengatasi pelbagai penyakit seperti asma, bronchitis, eczema, alahan & batuk.

11. BAYAM
Adakah kita masih ingat tentang kartun Popeye yang menjadi kuat setiap kali memakan bayam? Tidak dinafikan bayam ialah sayuran yang padat dengan khasiat kesihatan! Mengandungi flavonoid yang berfungsi sebagai anti oksidan & anti inflamasi untuk meningkatkan system imun. Kaya dengan pelbagai vitamin & mineral seperti zat besi yang dapat membantu mengatasi masalah anemia & keletihan serta kalsium & magnesiumuntuk pembentukan tulang & gigi yang kuat.

12. AIR ZAM-ZAM
Air yang penuh dengan keberkatan & berupaya merawat pelbagai penyakit. Mengandungi mineral yang lengkap & seimbang yang dapat meningkatkan system imun tubuh.
13. ZA’FARAN
Dikatakan rempah termahal di dunia tetapi padat dengan khasiat kesihatan!Merupakan sumber mineral yang baik seperti kalsium, potassium, zat besi & zink yang sememangnya diperlukan untuk menyokong tumbesaran yang sihat & kuat. Baik untuk membantu melegakan masalah asma, insomnia, batuk, kemurungan & penghadaman.

14. GAM ARAB (MANNA)
Juga dikenali sebagai Gam Akasia kerana didapati daripada pokok jenis tersebut.Merupakan prebiotic semulajadi yang dapat membantu menyihatkan usus & melegakan masalah sembelit.

15. PEGAGA
Pegaga juga dikenali sebagai gotu kola, mengandungi banyak manfaat kesihatan! Antaranya untuk membantu melegakan masalah eczema, jangkitan pernafasan, asma, demam, selsema & imsomnia. Pegaga juga dipercayai dapat meningkatkan keupayaan mental & mencergaskan tubuh.

CARA PENGAMBILAN

Mulakan dengan Bismillah, selawat dan niat.
1-3 tahun:1/2 sudu kecil (2.5ml) sebelum sarapan dan 1/2 sudu kecil (2.5ml) sebelum tidur.
4-6 tahun:1 sudu kecil (5ml) sebelum sarapan dan 1 sudu kecil (5ml) sebelum tidur
6 tahun ke atas:1-2 sudu besar (10-20ml) sebelum sarapan dan 1-2 sudu besar (10-20ml) sebelum tidur

PM/SMS.WA 0 1 2   6 8 9 8 4 8 7
atau beli secara online: www.beautieruleqaseh.com
ig: beautierule_qaseh
fb: beautieruleqaseh

Tuesday, November 11, 2014

'RINDU QOQO STEVIA"




 Rasa koko yang asli, sedap dan hebat!

Okay mesti korang nak tau apa bezanya minuman Rindu Qoqo Stevia 
berbanding produk lain.
Bezanya mmg banyak sebab Rindu Qoqo Stevia ni adalah minuman 
pra campuran koko asli dengan stevia dan kurma! 

Di sini saya senaraikan kebaikan Rindu Qoqo Stevia yang korang 
akan dapat kalau korang memilih produk Ana Edar ni:


- Tanpa perisa
- Tanpa pengawet
- Tanpa aroma tiruan
- Tanpa gula tambahan
- Bebas GMO ( Genetically Modified Organism)
- Menggunakan daun stevia sebagai pemanis semulajadi
- Sesuai untuk pesakit diabetes
- Sesuai untuk orang yang sedang berdiet
- Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas


Bagi yang tengah berdiet tu dan memang mengelakkan dari guna 
minuman jenis bergula, saya syorkan minum Rindu Qoqo Stevia ni. 
Sebab apa? Pemanis yang digunakan dalam minuman Qoqo ni 
bukan jenis gula tebu yang selalu produk-produk lain gunakan. 
Sebab itu pesakit kencing manis boleh minum Rindu Qoqo ni. 
Kalau minumpon bacaan  gula tak naik tinggi macam minum 
minuman lain yang menggunakan gula sukrosa 
atau laktosa atau sebangsa dengannya.

Sebab itu Ana Edar sangat mementingkan 
bahan-bahan yang digunakan dalam produk mereka. 
Pemanis semulajadi yang digunakan adalah daun stevia.

Ada yang tak tahu daun stevia itu apa. Ini contoh daun stevia kalau 
korang nak tau.


Apa khasiat utama daun stevia kepada kesihatan?


- Mengimbangi kandungan gula dalam badan.
- Menurunkan kadar gula yang terdapat di dalam darah sesuai untuk pesakit  
  diabetes dan hypoglycemia.
- Melawaskan pembuangan air kencing.- 
- Meningkatkan kadar tenaga di dalam tubuh badan.
- Melicinkan dan memutihkan kulit serta awet muda
- Membantu sistem penghadaman makanan.
- Membantu mereka yang mengalami masalah insomnia.
- Berupaya mengawal berat badan (Obesiti).
- Mengurangkan masalah keradangan.










Kaedah penyediaan dia semudah ABC! Masukkan 4 scoop (30gm) 
Rindu Qoqo Stevia ke dalam cawan. Kemudian tambahkan 150ml air panas.
 Pastu siap untuk diminum!

















Gambar sekadar hiasan


So, apa tunggu lagi kita dah ada produk yang lebih baik dari yang lain.
Bagi yang sedang mencari penganti minuman koko yang baru, 
anda patut mencuba Rindu Qoqo Stevia ni, garenti puas hati. 

Harganya pula berpatutan! Sebotol hanya RM22 sahaja
Bagi yang nak pos tambah cuma RM6 untuk Sem Malaysia. 
p/s: Saya dah bertukar dari produk M*L* untuk 
support produk 100% bumiputera Muslim. 
Anda bila lagi? :-)

Friday, October 31, 2014

QASEH GOLD: MAKANAN TAMBAHAN SEISI KELUARGA



Mencari supplemen seisi keluarga dari ramuan makanan sunnah dgn pengambilan yg mudah, murah dan mujarrab?


Dapatkan Qaseh Gold merupakan makanan tambahan berasaskan makanan-makanan sunnah: kurma, madu asli, air zamzam, minyak zaitun, habbatus sauda', buah tiin, saffron, jus delima dan gum Arabic (manna) dicampur dengan beberapa herba tradisional lain. Terdapat tiga jenis iaitu QASEH ADINDA, QASEH KEKANDA dan QASEH JUNIOR

RUMUSAN TAMBAHAN KHUSUS UNTUK LELAKI
------------------
diperkaya dengan herba khusus seperti Guarana, Tribulus & Ashwaganda.

RUMUSAN TAMBAHAN KHUSUS UNTUK WANITA
----------------
diperkaya dengan herba khusus seperti Passiflora, Pegaga & Manjakani

QASEH GOLD JUNIOR
** badam serta kismis sgt bagus untuk kecerdasan minda
** mempunyai kandungan serat yang tinggi. menbantu masalah sembelit.
** gabungan bayam dan pegaga dlm qaseh gold junior mengandungi kalsium , magnesium dan zat besi yang tinggi berfungsi untuk menyokong tumbesaran yang lebih sihat dan kuat inshaa ALLAH.

Dalam satu botol mendapat satu set kesihatan yang mantap dan otimum serta kehidupan anak anda lebih bermutu.. inshaa ALLAH..

RENUNGAN : antara makanan pilihan para huffaz ialah madu , kismis , dan kurma.

BERIKHTIARLAH DENGAN QASEH GOLD. InshaAllah dapat mencegah 1001 masalah kesihatan.

SET KELUARGA
Qaseh gold adinda , qaseh gold kekanda , qaseh gold junior + SOLE



sms/whatsapp 012 6898487

www.beautieruleqaseh.com